Program: Hari Kesukarelawanan PKPP | BAHAGIAN PERUMAHAN DAN PENEMPATAN
» ARTIKEL » Program: Hari Kesukarelawanan PKPP

Program: Hari Kesukarelawanan PKPP

Oleh: Puan Siti Mashitah Abdul Wahab

Program sukarelawan gotong royong membersihkan kawasan Kompleks Perumahan Universiti (KPU). Program ini bermula dari 8.30pagi hingga 5.00 ptg. Seramai 19 pelajar dari Pusat Kokurikulum dan Pembangunan Pelajar (PKPP) Kumpulan 8 telah terlibat dalam aktiviti kesukarelawanan ini.

Kebanyakan pelajar adalah dari tahun pertama hingga keempat diketuai oleh fasilitator En Mohd Faiz Izzat Md Zaki, dengan sokongan Bahagian Perumahan dan Penempatan (BPP) dan kerjasama pihak pengurusan KPU, En Amiruddin Peli, En Hamdi Ismail dan Puan Siti Mashitah Abdul Wahab.

Pelajar - pelajar ini telah diberi  kepada 3 kumpulan untuk membersihkan kawasan KPU termasuk mencuci rumah sampah. Aktiviti ini bukan sahaja dapat menanam sikap mufakat malahan juga mencerminkan budaya #KeluargaMalaysia dan semangat #KitaJagaKita. Terima Kasih dan Tahniah untuk semua.

Pusat Kokurikulum dan Pembangunan Pelajar (PKPP) Kumpulan 8

Tarikh Input: 17/02/2022 | Kemaskini: 17/02/2022 | ma_husaini